Sarajevo /Novi detalji sukoba na Alipašinom Polju: Šta tvrdi jedan od svjedoka 


U sarajevskom naselju Alipašino Polje jučer je zabilježen „slučaj narušavanja javnog reda i mira“, kako nam je rečeno u Operativnom centru MUP-a KS.Iz policije su nam rekli da su se potukle dvije žene, čemu je prethodio verbalni okršaj, a još je rečeno kako su „incidentu prisustvovala i njihova maloljetna djeca“.

Jutros nas je kontaktirao jedan čitatelj (identitet poznat redakciji, op.a.), koji tvrdi da se desilo nešto sasvim drugo i navodi kako „ne zna kako je policija mogla dati takve podatke“.Naš čitatelj tvrdi da nije bilo tuče, već da su bračni par, s tri psa, napali dvije žene koje su šetale sa svojom djecom – dvoje djece po 2,5 godine, a treće je drugi razred osnovne škole.

Povod napada, kako tvrdi čitatelj, bio je komentar žena koje su šetale o psima lutalicama.„Nakon što je žena s psima napala te dvije žene koje su bile sa djecom njen muže je počeo i verbalno i prijetiti i unositi im se u lice. Djeca su vrištala i to vam mogu reći, bio je opšti haos… Ta žena s psima je udarila jednu ženu u glavu, čupala je za kosu i probala ju je oboriti na beton dok je držala malo dijete u rukama“, navodi naš čitatelj i tvrdi da se to dešavalo naočigled ljudi koji su prolazili, ali da većina nije pokušao pomoći.

On tvrdi da je jedan čovjek pokušao pomoći te je nazvao policiju, ali su ga fizički napali suprug od žene s psima i još jedan mladić.„Dvije žene su izašle da šetaju s djecom i sigurno ne traže belaj ili nešto slično“, poručuje naš čitatelj.

Izvor: radiosarajevo.ba