Tri osobe uhapšene: Od kandidata primali mito za polaganje vozačkog ispita 


U velikoj akciji policije Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona uhapšene su tri osobe povezane s polaganjem vozačkog ispita.Ove informacije potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić.

Tri osobe su uhapšene jer su od kandidata koji su polagali vozački ispit primili mito ili druge oblike koristi.Kako je potvrdila Galić, policijska akcija još uvijek je u toku.

Pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona trenutno obavlja pretrese na nekoliko stambenih lokacija, te automobila u Velikoj Kladuši.Ove informacije potvrđene su za Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona.

Podsjećamo, u aprilu prošle godine Specijalna jedinica ovog MUP-a uhapsila je Nermina Ćoralića, koordinatora Komisije za polaganje vozačkih ispita, zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj ili ovlasti.U tadašnjoj akciji policije uhapšena su i tri člana Komisije koja su optužena da su sudjelovali u nezakonitom izdavanju vozačkih dozvola prema već određenoj cijeni, te su tako pribavili određenu imovinsku korist.

Izvor: radiosarajevo.ba