Izetbegović demantovao Čovića: BiH će o Kosovu odlučiti samostalno


Izetbegović demantovao Čovića: BiH će o Kosovu odlučiti samostalno

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović demantovao je u toku zajedničke konferencije za medije s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem navode koje je nekoliko minuta prije iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Izetbegović se obratio javnost nakon što je Vučić kazao da mu je Čović jasno poručio kako je stav Predsjedništva BiH da slijedi politiku Srbije u vezi s priznavanjem Kosova.

On je rekao da će se stavovi BiH donositi u Sarajevu i da će ih donositi članovi Predsjedništva BiH, odnosno da se vanjska politika naše zemlje neće kreirati u Beogradu. Istakao je da će se “itekako uzeti u obzir stavove susjednih zemalja jer živimo sa Srbijom i Hrvatskom”.

“Zamolio sam Čovića da to iznese kao vlastiti stav, a ne stav članova Predsjedništva BiH. Moj stav je da se politika vodi u BiH, uzimajući u obzir i stavove susjede”, rekao je Izetbegović.

Na dijametralne izjave članova Predsjedništva BiH predsjednik Srbije samo se nasmijao dodavši kako “ovako izgleda sve” počevši od pregovora o granici.

“E ovako vam izgleda sve. Ja sam citirao šta sam dobio u toku zvaničnih razgovora, ali ovako vam izgleda i oko Kosova, i oko granica”, rekao je Vučić.

Izvor: cazin.net