Djeca su mi gladna/ Poruka samohrane majke


Ova samohrana majka više nije imala snage, samostalno, nositi se sa svakodnevnim preživljavanjem. Protekla dva dana njena porodica preživljava zahvaljujući novcu zarađenom od prodaje starog željeza i obroku iz narodne kuhinje.

Ajdin ima 13, Mehmed 6, Adna 5, Mejrema i Alma po 3 godine. Amra mi priča kako čisti kancelarije jedne firme u Sanskom Mostu za 100 KM, što su joj jedini, stalni mjesečni prihodi.

Kada ide u željezo komšije pripaze na djecu. Pojedini kupe margarin, kruh, graha i tako dan za danom. Zahvaljujući rahmetli ocu ima krov nad glavom. Kuća joj je prije par godina bila pod vodom ali je obnovljena i koliko toliko uredno opremljena. Djeca čista, kućna higijena na visokom novou, ali nema hrane. Ajdin je u hraniterljskoj porodici a danas sam jedino upoznao preslatku Mejrem, dok su ostali odmarali.
Po prvi put joj se desila da ni račune za prošli mjesec nije platila. Bila sam u Travniku i nisam se ovako patila jada mi se 40-godišnja Amra. AKO IMA BILO KAKAV POSAO DA MOGU HRANITI SVOJU DJECU, MOLIM VAS JAVITE MI SE.

Dok se to ne desi, bilo bi dobro da svratimo u Ključku ulicu, broj 146 i obradujemo male Nuhiće i njihovu uplakanu majku. DA LI ČESTO PLAČETE? “USPAVAM DJECU, PA SE DOBRO ISPLAČEM SE, DA ME NE ČUJU.

Ako se samo malo organizujemo Amra neće plakati a njena djeca će imati bar malo radosti. Pozivam vas da pružimo pomoć ovoj uplakanoj porodici.

Amra Nuhić, Ključka 146, 79260 Sanski Most

inmedia.ba