Potresno pismo kćerke ocu koji je otišao raditi u Njemačku!!!


Svi koji su ostavili svoj kućni prag i otišli za bolji životom, znaju koliko to može biti teško i stresno. Zadnjih godina trend odlaska mladih je sve veći. Neki kažu: “Nek idu djeca, trbuhom za kruhom!”; dok drugi kritikuje takve poteze iako su svjesni da stanje u zemljama Balkana je iz dana u dan gore…(nažalost)!

Našoj Redakciji se javio naš čitalac iz Njemačke ( Sajo Cosic- tačan identitet poznat redakciji EUskola.com), te nam poslao potresnu sliku pisma svoje kćerke koje je našao nakon što je otvorio kofer (kad je stigao u Njemačku). Pismo prenosimo u cjelosti:

“BABO VOLIM TE PUNO SRETAN TI ODLAZAK PUNO MI JE ŽAO ŠTO IDEŠ VOLIM TE PUNO TVOJA LEJL i ĐEJLA AJ LOVJU”

© EUskola.com

Očito je da se radi o kćerki mlađe dobi (7 godina), te da odlazak njenog oca teško podnosi. Sigurni smo da će se mnogi pronaći u ovom pismu, jer sve je više familija razdvojeno da bi se moglo osigurati egzistencija porodice!

Pitamo se da li vladajuće političke opcije, kao i one prije njih i one koje će doći poslije njih žive u istim zemljama kao i mi?! Da li vide šta se dešava sa našim narodom?! Da li njima još uvijek nije jasno, da kad svi odu, neće im ko moći zaraditi platu….

Zemlje Balkana se dovode do sveće dubioze iz dana u dan, a oni….oni se bore između i pripremaju za nove izbore…da osiguraju sebi nove udobne fotelje…. Nema veze…Doći će Lejlin i Đejlin Babo (i ostali roditelji koji su otišli da obezbijede egzistenciju svoje porodice) i odvesti ih u Njemačku da žive boljim životom….životom Pristojnim čovjeka 21 stoljeća!

Sramite se VI (sami ćete se pronaći…)!!!

Redakcija EUskola.com!