SAD / Joss Christensen: Zlatni olimpijac kojeg je pas lutalica ujeo u BiH


Joss Christensen (26) američki je skijaš, rođen u mjestu Park City u američkoj saveznoj državi Utah. On će predstavljati SAD na predstojećim zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu u Južnoj Koreji.

Ovaj sportista toliko je imao pehova u karijeri: ozbiljnu povredu koljena, slomljene kosti i čak ga je pas lutalica ujeo. U inat svemu tome, Christensen će sada u inat svemu tome pokušati odbraniti zlato iz Sochija.Christensen je osvojio prvu zlatnu medalju u akrobatskom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sochiju 2014. godine zajedno sa kolegama iz reprezentacije Gusom Kenworthyjem and Nickom Goepperom.
Njegova pobjeda došla je kao šok, jer je Christensen prethodno imao dopust za odsustvo i nije trenirao zbog smrti oca.
Nakon trijumfa u Rusiji, Christensen je slomio obje šake i vrat i iščašenu ključnu kost. Njegova posljednja povreda meniscusa desila se u maju. Zbog ove povrede Christensen nije trenirao do sve kraja novembra.

Kombinovano sa gubitkom sponzora i činjenicom da ga je pas lutalica ujeo dok je bio na pripremama u Bosni, zbog čega je morao primiti 40 inekcija tetanusa, Christensenu nije ostalo mnogo vremena za pripreme za odbranu zlata na predstojećim olimpijskim igrama u Pyeongchangu.

radiosarajevo.ba