Status na Facebooku privukao pozornost: Gospodine Čoviću, veći ali i bolji Hrvati od Vas su Feho, Ramo, branitelji, umirovljenici, policajci!


Prije nekoliko dana, Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović odgovorio je na izjave drugog člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića o tome da je tvrdio u Briselu kako Bošnjaci teže islamskoj državi (kalifatu).

Ovakav komentar izazvao je burne reakcije i osude većine građana u našoj regiji.

Jedan status na FB-u privukao je posebnu pozornost, a isti prenosimo u cijelosti:

Za khalifat spremni!

(Po)Štovani Članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gospodine Čoviću,

Čitajući Vaše izjave u kojima ste moguću ( buduću, aBda ) građansku Bosnu i Hercegovinu nazvali “khalifatom, islamskom državom, đamahirijom”, ja, mali čovjek uz Maljevca, općina Cetingrad, Republika Hrvatska, Vas želim demantirati.

Bosnu i Hercegovinu sam prošao uzduž i poprijeko ( namjerno ne želim spominjati entitete ) i uvjerio sam se da od onoga što Vi navodite, nema ni trunke istine.
Vjerujem da i Vi to odlično znate ali politička igra koju Vi igrate sa svojim pobratimom Dodikom, Vam ne daju za pravo da prijetite , malo sa “trećim entitetom”, malo sa “mobilizacijom”, radi tkz “majorizacije” hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. 

Političke poene skupljajte kvalitetnim radom, ekonomijom, ma možete i šarmom ako ga imate, ali ne ovako!
Nego, šta je to khalifat?
Kako ga prepoznati?
Koji to khalifat i gdje u Bosni i Hercegovini?
I kad ?
I kako ?

Obilazeći gradove Bosne ali i Hercegovine, nigdje nisam naišao ni na jedan kafić, restoran, hotel, koji nije servirao alkohol , nigdje ne vidjeh grad ili općinu koja nije imala na svakom ćošku kladionicu ( iskreno, volio bih da nije tako ali to je činjenica ) !?
Još uvijek pored džamija postoje katoličke i pravoslavne crkve, zar ne ?

Ponavljam, to je Vaša politička igra koju Vam je sugerirao partner i pobratim iz Laktaša.
Nego, rekoh da mi je adresa iz Hrvatske a samim tim posjedujem i državljanstvo Republike Hrvatske.

E da, i Vi sigurno imate domovnicu, osobnu i putovnicu možda i prebivalište, ali vjerujte mi: veći ali i bolji Hrvati od Vas su porodice Kendić, Hozanović, Čoralić, Dizdarević,…a zovu se Feho, Ramo , Ragib, Ibro, branitelji, umirovljenici, policajci, poljoprivrednici.. porodice koji žive u Hrvatskoj treću, četvrtu, petu generaciju , znači autohton narod koji čini preko 40% stanovništva jedne općine, uz onih 25 000 branitelja Bošnjaka od kojih je preko 1200 dalo svoje živote al ne za “khalifat”, već za suverenu i slobodnu državu Hrvatsku. Oni, koji su tu rođeni, živjeli i poginuli – umrli.
Oni su originalni hrvatski državljani za razliku od Vas!

Zašto su svi oni bolji ljudi ,građani od Vas ili bolji Hrvati ?
Poštuju Ustav Republike Hrvatske, ne traže pomoć od Sarajeva i ne prijete stvaranjem nekog entiteta.

I još za kraj, siguran sam da taj “khalifat”, i da postoji negdje u nekim planovima, ne bi podržalo 99,9 % muslimana Bosne i Hercegovine.

P. S. Čuo sam najnoviji hercegovački hit (ganga):
” Radobolja teče Kud Dragan reče”.

E ovo već miriše na “khalifat” zar ne ?

F.I Krak

Cazin.NET