Najmlađi gradonačelnik u Hrvatskoj: Student, smanji dug grada za pola milijuna kuna, a plata 3500 kn


Plaću prima kao student, jer je tako gradu jeftinije. Živi s roditeljima, jedino što posjeduje je polovni automobil. 28 mu je godina, još uvijek studira, živi s roditeljima, a od lani je najmlađi gradonačelnik u Hrvatskoj. Dalibor Bišćan lani je uvjerljivo dobio povjerenje građana Hrvatske Kostajnice. Grad u milijunskim dugovima koji se još uvijek oporavlja od ratnih 90-ih s najmlađim gradonačelnikom na dobrom je putu, pišu RTL vijesti.

Kad je lani zasjeo u vrući stolac gradonačelnika Bišćana je dočekalo više od 7 i pol milijuna kuna dugova i još 380 tisuća kuna minusa na bankovnom računu. Danas je grad u plusu.
“Moja neto plaća je 3500 kuna. Putne naloge i dnevnice i slično sam odmah ukinuo i sebi”, poručio je Dalibor Bišćan (HDZ), gradonačelnik Hrvatske Kostajnice.

Plaću prima kao student, jer je tako gradu jeftinije. Živi s roditeljima, jedino što posjeduje je polovni automobil.
S 28 godina najmlađi je gradonačelnik. A pred njim je mandat u kojem, kako objašnjava – namjerava pokrenuti grad. “Potencijal je u OPG-ima i proizvodnji zdrave hrane, nemamo nikakvih zagađivača, blizu smo Zagreba. Naš najveći potencijal, to, rijeka Una, brdo Djed”, poručuje Bišćan.

Radno mu je vrijeme, objašnjava – dokad treba, a tim tempom namjerava – dok grad ne profunkcionira.

Izvor: RTL vijesti/poslovni.hr