Međutim, rast kose stimuliran je nekim drugim biološkim procesima. Aloe vera sadrži beta-sitosterol, odnosno hemijski spoj koji stimulira cirkulaciju vlasišta i ubrzava rast kose. Osim toga, sadrži i kalij koji često nedostaje u tijelu i uzročnik je gubitka kose. Nježno djelovanje gela aloe vere pomože optimalizaciji rasta kose. Međutim, jedino pitanje koje ostaje je kako se upotrebljava i u kojem obliku je najučinkovitija. Da li je riječ o čistom gelu, šamponima, regeneratorima ili unosu ove biljke kroz pijenje.

Gel od čiste aloe vere nanosi se direktno na kožu te se posebno preporučuje za vrlo suhu i nečistu kožu. Za normalniju kosu kojoj je potrebno samo nešto dodatne njege, najbolje je pomiješati čisti gel sa šamponom za kosu kojeg već koristite. Umjesto regeneratora možete odabrati aloe veru. Ostavite je na kosi da djeluje nekoliko minuta, a zatim je isperite baš poput regeneratora.

Druga metoda je pijenje aloe vere. Apsorpcija hranjivih tvari kroz tijelo, osigurat će vam lijepu i zdravu kosu, ali i kožu.