Do vrijedne nagrade uz kviz „Znaš li riječ?“, voditelj Milan Pavlović


Gledaoci BHT 1 od ponedjeljka, 5. marta, imat će priliku pratiti nove sadržaje. Tako će, uz igrane serije britanske i američke produkcije te BBC dokumentarce, BHT 1 uskoro početi i s emitiranjem zanimljivog kviza.

U terminu od ponedjeljka do četvrtka u 17.30 sati BHT 1 će početi s emitiranjem kviza „Znaš li riječ?“, u kojem će gledaoci imati priliku igrati, ali i osvojiti vrijedne nagrade. Cilj kviza je sastaviti isključivo zajedničke imenice od tri i više slova, koje se boduju zavisno od njihove dužine. Igrač koji bude tačno sastavio tražene pojmove je pobjednik i osvaja nagradu.

Iako još nema zvanične informacije, doznajemo da će voditelj kviza biti popularni glumac Milan Pavlović.

  • Drago mi je zbog ovog angažmana na BHT 1. Mislim da će biti zabavno- rekao je Pavlović za „Avaz“.

Od ponedjeljka do četvrtka u 20.10 sati bit će prikazana serija „Transporter“, u kojoj glavnu ulogu igra Kris Vens (Chris Vance).

Na ivici

Četverodijelna igrano-dokumentarna serija „Tin – 30 godina putovanja“ na programu je ponedjeljkom u 21 sati, dok će subotom u 23 sata BHT 1 emitirati koncerte iz serijala Studio 2 Live MP BHRT-a.

Neke od redovnih emisija bit će emitirane u novim terminima. Tako je ponedjeljak u 22 sata rezerviran za magazin „Nova avantura“, nakon čega u 22.30 sati slijedi „Global“. „Parlaonica“ će ići utorkom u 21.30 sati, a termin emisije „Politički magazin“ ostaje srijedom od 21 sat.

Seriju „Voli samo mene“ gledaoci će od 12. marta moći pratiti od ponedjeljka do četvrtka u 16.30 sati, a petkom u 16.45 sati. Premijerni serijski program će biti nastavljen psihološkom triler dramom „Fortitude“ od 12 epizoda. Priča je to o izmišljenom gradiću smještenom na ivici arktičkog kruga, jednom od najsigurnijih gradova na zemlji, u kojem nikada nije bilo nasilnog zločina.

TV hit

I britanska humoristička serija „Babylon“, koja govori o Amerikanki Liz Garvi (Garvey), novoj direktorici komunikacija londonske policije, novo je u programu BHT 1, kao „Criminal Justice“ i „Poldark“. „Naslovnu ulogu Rosa Poldarka (Ros Poldark) igra Aidan Tarner (Turner), dok glavne ženske uloge tumače Heida Rid (Reed) kao Elizabet (Elizabeth) i Elenor Tomlinson (Eleanor) kao Demelza.

Gledaoci BHT 1 uskoro će moći pratiti „Mediči: Gospodari Firence“, moćnu sagu o najutjecajnijoj porodici renesansne Italije, snimljenu 2016. godine, kada je proglašena najvećim TV hitom.

Više od 50 BBC-jevih dokumentaraca 

Na BHT 1 bit će prikazano više od 50 BBC-jevih dokumentarnih i igranih serija vrhunske produkcije.

  • „Živjeti s autizmom“, „Alergije – savremeni život i ja“, „Imate li ženski ili muški mozak?“, „Pamćenje“, „Bitka u vašem umu“, „Tajni život beba“, „Istina o mesu“, „Šta ubija naše pčele“, „Kraljičin vrt“, „Šta se dešava s vremenom“, samo su neki od naslova – poručuju s BHT 1.

 

Izvor:Avaz.ba