Williams: Ne treba mi veća motivacija od toga da me kćerka upamti kao veliku igračicu


Legendarna Serena Williams će se u četvrtak vratiti na teniski teren. Amerikanka će nastupiti na Mastersu u Indian Wellsu, a u prvom kolu će igrati protiv Zarine Dijas.
Tridesetšestogodišnja Serena ističe kako se vratila na teren isključivo zbog šestomjesečne kćerke Alexis Olympije.

“Često sam se pitala kako ću igrati ako se vratim. Trenutno nisam u dobroj formi, ali polako napredujem iz dana u dan. Mislim da ću tek za dva mjeseca igrati kako želim”, rekla je Serena u razgovoru za BBC.

Williams ima 23 Grand Slam titule, jednu manje od rekorderke Margaret Court. Serena je istakla kako želi da njena kćerka zapamti trenutke kada osvoji 25. Grand Slam titulu.

“Ne treba mi veća motivacija od toga. Želim da me kćerka upamti kao veliku igračicu, kao osvajačicu najvećih turnira. Motivacije mi nikada u karijeri nije manjkalo, ali ovo je nešta drugo”, rekla je Serena koja je rekla kako nikada nije ni razmišljala o tome da će sa 36 godina igrati.

“Iskreno, mislila sam da ću u 30. godini završiti karijeru. Ipak, još sam tu, još sam sposobna igrati na vrhunskom nivou i dok je tako neću razmišljati o povlačenju. Zaista ne mogu reći kada ću se oprostiti”, rekla je Williams.

Ukoliko osvoji Grand Slam titulu postat će tek druga majka u historiji kojoj je to pošlo za rukom i pridružit će se Evonni Cawley.

Serena je svoj posljednji nastup imala na Australian Openu 2016. godine kada je došla do titule u drugom mjesecu trudnoće.

klix.ba