Oglasio se Selmir Mašetović:Hvala svima na podršci, ponosan sam što sam Bošnjak


Selmir Mašetović, mladić iz BiH koji studira u Republici Turskoj, na Facebooku se oglasio nakon puštanja iz pritvora.

Zahvalio se svima koji su mu dali podršku nakon hapšenja pod optužbom da je pripadnik organizacije FETO koju turske vlasti smatraju terorističkom.

On je na svom Facebook profilu citirao prvog predsjednika Republike BiH Aliju Izetbegovića odnosno njegovo rečenicu: “A to što mi nazivamo Bosnom nije samo parče zemlje na Balkanu”.

-Ciljano sam htio da počnem ovom rečenicom jer zahvaljujući svima vama zajedno smo dokazali da Bosna zaista nije samo parče zemlje kao što je i izjavio naš prvi predsjednik Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Alija Izetbegović. Jer da nije bilo vas možda danas ne bih bio u mogućnosti da pišem ovaj status – napisao je Mašetović na Facebooku.

Zahvalan je svima koji su njemu i njegovoj porodici pružali podršku.

-Pored toga želim da se zahvalim uvaženom Began Muhiću, Ambasadi Bosne i Hercegovine u Turskoj svojoj advokatici Suleyhi na brzoj reakciji, ubrzanom procesu i podršci. Svim dobrim ljudima, rodbini, grupi Pravda za Selmira, ljudima koji su odvojili svoje vrijeme i prisustovali protestima na trgu u mom rodnom gradu Gradačcu. Svima vama, veliko hvala – objavio je Mašetović.

Osjeća se, piše on, dobro i fizički, a i mentalno. Trenutno nalazi u gradu u kojem boravio za vrijeme studija.

-U zatvoru nije bilo nikakvih problema, bio sam okružen ljudima koji su obrazovani, ljudi koji su profesori, novinari i hodže. Sve vrijeme sam bio smiren, moja savjest je bila čista. Znam da se sve dešava s Allahovom voljom i odobrenjem, da Allah neće dati nikom više od onoga sto ne može podnijeti tako da sam znao da će moje dove kad-tad biti primljene – objavio je Mašetović.

Dodao je da mu je drago što je na slobodi za posljednje dane Ramazana i što će veliki praznik Bajram dočekati na slobodi, sa svojim prijateljima, kada već ne može sa svojom porodicom.

-Zato ovom prilikom želim da vam poželim hajirli Bajram, puno veselja u bajramskim danima. Čeka nas ako Bog da mir. Jednu smo bitku dobili dobit ćemo i drugu. Ponosan sam sto sam Bošnjak. Hvala svima još jednom – napisao je Mašetović.

 

 

Izvor:Avaz.ba