Albanija protjerala iranske diplomate


Albanija je iranske diplomate u Tirani proglasila nepoželjnim osobama, saopćio je vršilac dužnosti ministra vanjskih poslova te zemlje Gent Čakaj.

Čakaj je na svom profilu na Facebooku naveo da su nepoželjnima proglašeni diplomatski predstavnici Irana Mohamad Ali Arz i Seid Ahmad Hoseini.

– Ministarstvo evropskih i vanjskih poslova odlučilo je danas da diplomatski predstavnici Ambasade Islamske Republike Iran u Albaniji Mohamad Ali Arz i Seid Ahmad Hoseini budu proglašeni nepoželjnim osobama zbog provođenja aktivnosti nespojivih s njihovim statusom i principima Bečke konvencije o diplomatskim odnosima – napisao je Čakaj.

app-facebookGent Cakajprije 18 h

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme ka vendosur sot, që përfaqësuesit diplomatikë të Ambasadës së Republikës Islamike të Iranit në Shqipëri, z. Mohammad Ali Arz Peimanemati dhe z. Seyed Ahmad Hosseini Alast, të shpallen persona të padëshirueshëm, për shkak të zhvillimit të veprimtarisë në mospërputhje me statusin e tyre dhe parimet e Konventës së Vjenës për Marrëdhëniet Diplomatike. Dy përfaqësuesëve të Republikës Islamike të Iranit ju është kërkuar largimi i menjëhershëm nga territori i Republikës së Shqipërisë.

saff.ba