Borenović: SDA je predala vlasništvo SNSD-u nad Domom naroda PS BiH


Skoro četvrtina Parlamenta ne želi da lično uzme certifikat od predstavnika Centralne izborne komisije

Branislav Borenović (PDP) jedan je zastupnika koji danas nije želio od članova Centralne izborne komisije preuzeti certifikat o osvojenom mandatu. On je u izjavi za agenciju Patria kazao da CIK nije uvažila nijednu primjedbu na nepravilnosti u izbornom procesu koju je PDP podnio.

– Ja mislim da je ovo jedna simbolika, snažna poruka. Skoro četvrtina Parlamenta ne želi da lično uzme certifikat od predstavnika Centralne izborne komisije. Oni trebaju da se zapitaju i zamisle zašto su to danas mnogi poslanici uradili.

Borenović je komentirao i izbor delegata u Dom naroda Parlamenta BiH gdje će od pet delegata čak četiri biti iz SNSD-a.

– Jedan paradoks je da dvije stranke koje su dosta velike bezpogovorno biraju četvrtog delegata u Dom naroda PS BiH na listi treće stranke i na taj način predaju vlasništvo nad jednim domom Parlamenta BiH SNSD-u. To je nevjerovatna stvar koja se dosad nije desila. Da recimo DNS ne da nijedan glas svojoj listi, odnosno predloženom delegatu Dragutinu Rodiću. Klub poslanika SDA bez pogovora daje sve svoje glasove tom četvrtom delegatu iz SNSD-a što je po meni jedna čudna odluka. Ja se gnušam takvih stvari. Ja se borim protiv ponižavanja bilo koga. Zašto su te političke stranke pokazale jednu nevjerovatnu snishodljivost i stavile se kao alat u ruke SNSD-a to je pitanje za njih – zaključio je Borenović.

fokus.ba