Bosanska pokorila sve: Fantastična Džejla Ramović pobjednica muzičkog takmičenja Zvezde Granda


Finale 13. sezone “Zvezda Granda” je završeno, a ogromnu konkurenciju pokorila je Džejla Ramović, koja je važila za apsolutnog favorita još od početka showa. Pobjednica, koja dolazi iz Goražda, je osvojila automobil, pobjedničku statuu i pjesmu sa spotom.

Džejla je u finalu nastupila prva, a publici i žiriju se predstavila s dvije pjesme i to “Ima jedan svijet” Zorice Kondže i “Nismo smjeli” Marije Šerifović. Ova mlada i izuzetno talentirana pjevačica imala je sjajan nastup, a zablistala je u prekrasnoj haljini.

Mentorka Marija Šerifović je uručila statuu mladoj, ali izuzetno talentiranoj pobjednici, a nijedna nije uspjela sakriti emocije nakon proglašenja pobjednika.

Odluka o pobjedniku donesena je evrovizijskim sistemom bodovanja, a fantastična Džejla je odnijela ubjedljivu pobjedu kako po glasovima žirija (334 boda), tako i po SMS glasovima gdje je osvojila nevjerovatnih 683 boda (preko 101.000 SMS glasova).

U finalu se ukupno 16 kandidata iz cijelog regiona borilo da ponese laskavu titulu Zvezde Granda, a osim Džejle Ramović, BiH su na ovom takmičenju predstavljali i Ahmed Orahovčić, Alem Kadić, Armin Jusufović i Sanel Smolo.

cazin.net