Britanski snajperist s tri metka ubio petoricu džihadista ISIS-a koji su krenuli u samoubilački pohod


Neimenovani pripadnik britanskih specijalnih postrojbi SAS spasio je živote brojnih ljudi: s tri iznimno precizna hica s udaljenosti od 800 metara ubio je petoricu terorista ISIS-a koji su se pripremali na samoubilački pohod u Iraku.

Sumnjivi mu bili veliki kaputi

Operacija se dogodila prije dva tjedna ispred tvornice gdje se proizvode bombe, 10 kilometara od grada Mosula koji je pod ISIS-om. Vatru je muškarac otvorio kada je vidio da trojica muškaraca napuštaju tvornicu i to u velikim kaputima iako je vrijeme bilo toplo, javlja Daily Express.

Kaputima su očito htjeli sakriti samoubilačke prsluke s kojima su krenuli izvršiti napad u obližnjem gradu u kojem bi, da nije spriječeno, moglo biti veliki broj mrtvih, uglavnom nevinih muškaraca, žena i djece.

Precizna tri hica

Prvog džihadista snajperist je pogodio u prsa, što je aktiviralo eksploziv, te su ubijena još dvojica koja su se nalazili u obližnjem automobilu. Drugog džihadista ubio je hicem u glavu dok je pokušao pobjeći nazad u tvornicu zajedno s još jednim. Upravo tog trećeg džihadista pogodio je snajperist sa svojim trećim metkom, a tada je eksplodirao i njegov samoubilački prsluk.

Izvor iz vojske je rekao: “Ovo je klasična SAS misija. Jedinice djeluju na području nekoliko tjedana, uglavnom kao promatrači za zračne napade i pritom prikupljaju obavještajne podatke”.

“Prije tri tjedna obavještajci su dobili informaciju da se tvornica za proizvodnju bombi nalazi u obližnjem selu”, objasnio je izvor razlog zašto je misija upravo izvedena na ovom području.

Izvor: net.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.