CARINICI OSTALI ZATEČENI PRIZOROM U PRTLJAŽNIKU: U prostoru za kotač pronašli dijete, objašnjenje vozača je nevjerojatno


Vozač Chryslera njemačkih registracija branio se kako je to njegova nećakinja koja se u igri sakrila u automobil

Carinici na graničnom prijelazu Merdare između Srbije i Kosova u subotu su ostali neugodno iznenađeni. Naime, tada su spriječili pokušaj krijumčarenja ljudi, odnosno devetogodišnje djevojčice. Dijete je pronađeno u prostoru za rezervni kotač Chryslera njemačkih registracija kojim je upravljao 42-godišnji Albanac s kosovskim dokumentima. S njim je u vozilu bio i njegov 17-godišnji sin koji posjeduje osobnu iskaznicu izdanu u Njemačkoj.

Nakon što su rekli kako nemaju ništa za prijaviti, carinici i policija su detaljno pregledali vozilo i našli devetogodišnju Albanku, čiji su dokumenti tek kasnije pronađeni. Iz Uprave carine Srbije dodaju kako je vozač nakon pronalaska djevojčice rekao kako se radi o njegovoj nećakinji koja se u igri sakrila u automobil.

Ocu i sinu je određen 48-satni pritvor, a zaradili su i kaznenu prijavu te će biti proslijeđeni nadležnom tužiteljstvu. Djevojčicu je preuzeo Centar za socijalni rad iz Prokuplja.

net.hr