DONALD TRUMP ZAPRIJETIO EUROPI: ‘Primite ubojice i teroriste ISIS-a natrag u svoje zemlje ili će Amerika biti prisiljena pustiti ih na slobodu’


Američki predsjednik Donald Trump pozvao je europske zemlje na repatrijaciju i progon džihadista iz njihovih zemalja koji su zarobljeni u Siriji

Inače, upozorio je, SAD bi mogle osloboditi teroriste koji će tada “prožeti Europu”.

“Kalifat je spreman pasti” – objavio je Trump. “Alternativa nije dobra u tome što ćemo ih morati osloboditi … (prema Europi)”

Trump je objavio da SAD “ne želi gledati” Islamsku državu (IS, prije ISIS) kako “prožima Europu”, za koju on vjeruje da će se dogoditi ako povlačenje američkih snaga iz Sirije dopusti teroristima da pobjegnu, dok se “Amerika povlači nakon 100-postotne pobjede kalifata”.

Sirijske demokratske snage (SDF), koje podupire SAD, kažu kako su blizu “konačnog poraza” ISIS-a, jer su njihov teritorij smanjili na malu konačnu utvrdu. Trump je nedavno najavio da će povući američke postrojbe iz Sirije, ali još nije odredio nikakve rokove.

Time su američki dužnosnici, kako se izvješćuje, upozorili europske zemlje da im ponestaje vremena da pokrenu suđenje džihadistima koji su otišli iz Europe da se bore za ISIS. Ima ih oko 800, kako se izvješćuje, a uhvatile su ih koalicijske snage koje podupire SAD.

Prema podacima UN-a, do 42.000 stranih boraca koje je došlo u Irak i Siriju kako bi se pridružilo ISIS-u, njih oko 900 je iz Njemačke i 850 iz Britanije.

U prosincu je Washington Post izvijestio da vlasti u područjima pod kontrolom SDF-a ne žele prihvatiti “odgovornost” za čuvanje i hranjenje zatočenih militanata, jer im “nedostaju kapaciteti” za provedbu suđenja tim teroristima.

Lokalni dužnosnici izjavili su novinarima kako se 900 muškaraca boraca ISIS-a iz 44 zemlje drži u zatvorima koje američke snage pomažu održavati.
 

The United States is asking Britain, France, Germany and other European allies to take back over 800 ISIS fighters that we captured in Syria and put them on trial. The Caliphate is ready to fall. The alternative is not a good one in that we will be forced to release them……..— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 17. veljače 2019.

 
Novi-Svjetski-Poredak.com