Državljanin BiH ubio djevojku u Austriji, pa pucao u sebe


Austrija je u šoku nakon osmog ubistva žena u ovoj godini. U bečkom Meidlingu kasno u utorak uvečer, 53-godišnji Bosanac ubio je svoju bivšu partnerku, 48-godišnju Srbijanku, potom sebi pucao u glavu.


I počinilac i njegova žrtva prebačeni su u okolne bolnice – žena je podlegla povredama tokom noći s utorka na srijedu. Pretpostavlja se da je motiv zločina – ljubomora, piše Kronen Zeitung, prenosi Radiosarajevo.ba.

Zločinu je prethodio spor u restoranu između Željka B, državljanina BiH, i Violete J., državljanke Srbije. Po izlasku iz restorana, u 21.20 sati u u Herthergasseu, Željko je pucao u glavu svoje partnerke, a potom pokušao samoubistvo.

Dok je Violeta J. umrla oko dva sata kasnije u bolnici, počinilac je još uvijek bio u kritičnom stanju tokom noći. Njegove šanse za preživljavanje smatraju se niskim.

“Zločinu je prethodio je spor u restoranu, koji se prebacio na ulicu. Pronašli smo dvije čahure. Bosanac je ilegalno posjedovao oružje”, rekao je glasnogovornik policije Paul Eidenberger.

Vladala je pomalo haotična situacija dok su su na ulici ležala dva beživotna tijela. U prvi mah se mislilo da je ubica i dalje slobodno hoda pa je cijelo područje bilo zatvoreno. U restoranu i na ulici, kao i u drugom restoranu nasuprot mjestu zločina, bilo je mnogo svjedoka incidenta koji su ispitivani tokom noći.

cazin.net