Građanin Gradiške svome Načelniku


U redakciju nam svakodnevno stižu različite vijesti koje šalju čitaoci portala iz svih krajeva Srpske. Danas je stiglo, za nas jako zanimljivo i potpuno dokumentovano otvoreno pismo građanina Gradiške njegovom Načelniku opštine koji mu postavlja potuno jasna pitanja.

Samo po sebi pismo se tiče problema pojednica, i kao takvo vjerovatno ne bi zainteresovalo veći broj čitalaca.

Međutim, kada smo ga pažljivo pročitali, shvatili smo da se u njemu krije sva suština manipulisanja koje se događa mnogima. Od najbezazlenijeg rutinskog pregleda kod ljekara pa do rješavanja najtežih egzistencijalnih pitanja, pa čak i pitanja života i smrti.

Nećemo pisati o muci koja je gospodina Borislava Čajića natjerala da napiše ovakvo pismo. To ćete vidjeti na slikama i saznati iz teksta pisma koje vam prenosimo u cjelosti i bez redakcijskih intervencija:

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nacelnice zasto mrzite moju djecu
ja sam Vasu branio kad je trebalo

Poštovani Nacelnice opstine Gradiska, gdine.Latinovicu (postovani samo zbog funkcije koju obavljate) primorali ste me Vi i Vas Kabinet na ovaj cin i to neka vam sluzi na cast, zahvaljujuci Vasoj bahatosti, samovolji, netransparentnosti te krsenju Zakona RS moram Vam se javno obratiti u nadi da cu napokon dobiti odgovore na neka pitanja.Prije no sto dodjete do pogresnog zakljucka da sam ne daj Boze Vas politicki protivnik ili da zelim Vasu smjenu posto u javnim medijima vidim da se grcevito borite za fotelju ,odjelce i Audi tvrdeci da to cinite radi interesa gradjana Gradiske (a kako stitite te interese videcemo iz prilozenog) zelim da naglasim da ja tu  nemam pravo glasa te mi je svejedno ko je na vlasti,ja sam samo zabrinuti otac,borac I kategorije koji je od rata i elementarnih nepogoda sacuvao svoje nepokretnosti ali od Vas mi ne polazi za rukom, na tome Vam iskreno cestitam jer bez ikakve odgovornosti Vi ih unistavate evo vec dve godine.
Postovani Nacelnice zelim Vam ovim putem postaviti nekoliko pitanja  iz cijeg konteksta se moze izvesti jedno veliko pitanje ZASTO STE SE GOSPODINE VRSECI FUNKCIJU NACELNIKA OPSTINE STAVILI IZNAD ZAKONA RS ,ZASTO KRSITE ISTE iako znate kao i ja da su mnogi svoje zivote ugradili u njih.Ne smeta meni sto mi je u stanu nesnosljiva vlaga,sto mi iz plafona vec dve godine curi voda “obogacena” bakterijama i virusima,sto trpim materijalnu i dusevnu bol ,sto mi stan zahvaljujuci Vama izgleda kao pecina navikao sam ja i na gore uslove spavao na gorim mjestima braneci Vas grad,Vasu djecu i Vas ali mi smeta sto moja djeca u demokratskom drustvu uredjenom Zakonima zive u uslovima nedostojnim covjeka.Takodje me kao borca i gradjanina  veoma boli da se neko prema funkciji koju obavlja , te prema zakonima nase lijepe Republike Srpske odnosi kao Vi.Ali da ne duzimo predjimo na konkretna pitanja u nadi da cu napokon dobiti odgovor:
-ZASTO NIJE NISTA PREDUZIMANO?
Zasto komunalna policija koja je u sastavu Kabineta Nacelnika nije uopste reagovala na molbu zaprimljenu u salter sali Opstine 28.02.2014god. u  kojoj Vas molim da utvrdite odgovornost i nalozite otklanjanje kvara ,a koja je u skladu sa Zakonom o odrzavanju zgrada clan.45 i clan.46
-ZASTO?
Posto sam shvatio da necete reagovati ponovo sam Vam se obratio, podnesak od dana15.08.2014god.te ste izvrsili komunalno- inspekcijski nadzor dostojan top liste nadrealista,a vlasnik stana iznad se zalio Vama kao drugostepenom organu (imao je za to slucajno ili namjerno ostavljenog prostora veoma mnogo) Vi ponistavate prvostepeno Rjesenje pozivajuci se na clan 227 Zakona o opstem upravnom postupku,a onda krsite isti taj clan 227 Zakona o opstem upravnom postupku jer ja novo Rjesenje ne dobijam hitno tj. najkasnije u roku 30 dana kako nalaze gore navedeni Zakon i clan na koji ste se Vi pozvali dakle veoma dobro ga poznajete.
-ZASTO MI NISTE ODGOVORILI?
U skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi clan 80 koji se odnosi na javnost rada organa lokalne samouprave podnio sam vam Zalbu na rad vase sluzbe podnesak od dana 27.11.2014, a potom opet 07.09.2015god. Prituzbu na njihov rad u kojima Vam skrecem paznju na sve nepravilnosti ali Vi nikad niste odgovorili niti na jednu mada vas gore navedeni Zakon na to obavezuje , ja za to ne vidim razlog sem ako radite u “talu” grijesim li….

kupatilo
-ZASTO?
Pri komunalno-inspekcijskom nadzoru u mom stanu 09.02.2015god. izricito sam uz prijetnju da necu potpisati zapisnik trazio od vrsioca nadzora da u zapisnik unese moj zahtjev da mi se nadoknadi steta ili kupatilo vrati u prijasnje stanje tj. da nalozi licu koje je prouzrokovalo stetu da to ucini jer na to imam Zakonsko pravo Zakon o odrzavanju zgrada clan11 stav 2 …nikada ni u jednom vasem kasnijem Rjesenju to se ne pominje mada bi po meni Rjesenja trebala biti sacinjena na osnovu Zapisnika zar ne.
kupatilo 4I mada tu ima jos puno “nejasnoca” za pitati ja cu vam postaviti samo jos jedno jer na osnovu ovih vec postavljenih i toga da jos uvijek nismo utvrdili ni uzrok ,a kamoli pristupili rjesavanju (proslo je vec blizu 2 god.)normalan covjek bi trebao shvatiti Vasu pristrasnost,naklonost te koliko Vi postujete Zakon RS.

-ZASTO JA NISAM JOS UVIJEK DOBIO (danas je 19.10.2015 g.)ZAPISNIK ,A O RJESENJU DA I NE PITAM SA KONTROLE IZVRSENJA IZRECENIH MJERA U RJESENJU KOMUNALNE POLICIJE BR.02-371-23/14 IZVRSENE 10.07.2015G. U MOM STANU?
I ONO NAJ VAZNIJE GDINE.LATINOVICU KOJI SU VASI MOTIVI FINANCIJSKE ILI LICNE PRIRODE DA BUDETE TOLIKO PRISTRASNI I OPSTRUISETE RJESAVANJE PROBLEMA U VASOJ NADLEZNOSTI POSTO IZ VASIH RJESENA IZVLACIM ZAKLJUCAK DA O NE ZNANJU NEMA GOVORA ODLICNO POZNAJETE ZAKONE ,A JOS VJESTIJE IH KRSITE?
U PRILOG VAM SALJEM I SLIKU SA LICA MJESTA DA SE UVJERITE U “VASIH RUKU DJELO” , O VASOJ BRIZI O GRADJANIMA,OVO STO VIDITE JE BILA SAMO VLAZNA MRLJA 28.02.2014god KADA SAM VAM SE OBRATIO.
kupatilo 2

kupatilo 1

U ZAKLJUCKU BIH DA APELUJEM NA DRZAVNE ORGANE PREDSJEDNIKA,PREMIJERKU,MINISTARSTVO ZA UPRAVU I LOKALNU SAMOUPRAVU DA MI POMOGNU U RJESAVANJU PROBLEMA DA SPASIMO ONO STO JE OSTALO OD ZDRAVLJA MOJE DJECE.Takodje se zahvaljujem svim medijima koji me podrze te objave ovo pismo u nadi da ce stici do “lokalnog kabadahije”.
                                                                                                                            ZABRINUTI OTAC
                                                                                                                            BORAC I KATEGORIJE
                                                                                                                           ČAJIĆ BORISLAV 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

unnamedRekli bismo, pametnom je dovoljno!
No, kada se sjetimo još nekih pisama koje smo dobili od naših čitalaca, lako se sklapa mozaik po kome smo još uvijek na onome “kadija te tuži, kadija ti sudi”.

Na današnji, “demokratski” riječnik prevedeno: Moćnik može mimo zakona, pa se ti žali, a kad se žališ vratićemo na prvostepeno odlučivanje, onda će neko uložiti žalbu na žalbu, pa će opet vratiti na prvostepeni… I tako do beskonačnosti.
Ili bolje reći, dok običan čovjek ne bude toliko finansijski iscrpljen da više nema ni za “taksenu marku” ili dok ne skonča.

Na kraju želimo naglasiti da ovaj prilog nema ama baš nikakve veze sa trenutnim trvenjima “ko je stvarno načelnik” u Gradišci. Ovo je samo mali pokušaj da se  svi građani Srpske od strane moćnih vlastodržaca (od mjesne zajednice do vrha države) počnu tretirati isto i da zakon bude isti za sve. Pogotovu ne možemo ostati ravnodušni kada vidimo da se od boraca koji su krvarili za Republiku Srpsku prave ovce, a od dezertera i ratnih profitera političke zvijezde koje “vedre i oblače”.

Izvor: VbV / Vijesti.in.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.