Halid o koncertu u Banjoj Luci: Vratili su me na scenu iz garderobe


Tvrdi da je presretan zbog toga što je njegova publika skoro cijeli nastup pjevala s njim bez pauze

Halid Bešlić održao je u petak veličanstven koncert pred 6.000 Banjalučana u Sportskoj dvorani Borik. Halid je koncert otvorio baladom „Dvadesete“, a završio hitom „Taman je“.

Prepune tribine, krcat parter i do posljednjeg stola ispunjena VIP loža – svi su s Halidom skoro dva i po sata pjevali bez prestanka, a gosti su bili Nikolina Kovač i Boris Režak.

– Bilo je pravo dobro. Prepuna dvorana, a čak je postojala opcija da održim dva koncerta zbog velikog interesa, ali, eto, nekako smo uspjeli sve ujediniti u jedan. Zato sam više nego ponosan na Banju Luku, rekao je Halid Bešlić.

Dodaje da je presretan zbog toga što je njegova publika skoro cijeli nastup pjevala s njim bez pauze.

– Umorio sam se pravo, ali ne žalim, za svoju publiku sve. Nakon što je otpjevao posljednju pjesmu, Halid se povukao u garderobu. Ali ni nakon petnaest minuta publika se nije razilazila i tražila je da se pjevač vrati na scenu. Borikom se prolamalo Halidovo ime i aplauzi. Nakon petnaest minuta Halid se vratio na scenu, piše Dnevni avaz.

– Taman sam se bio presvukao nakon što sam odjavio koncert. Onda su me organizatori pozvali i rekli mi: „Publika neće da ide, hajde vrati se“. Tako je i bilo, vratio sam se i oborio sam ih s nogu. Nakon toga priredio sam im još pola sata vrhunske zabave – govori legenda narodne muzike.

fokus.ba