ISPOVEST SUPRUGA PREMINULE TRUDNICE IZ KRUŠEVCA: Lekari nam govorili da je sve to normalno, a onda je Tamara umrla od sepse! Ostao sam i bez nje i bez sina!


Tvrdnje – Doktori kruševačke bolnice su nas uveravali da nije ništa i da se kod trudnica često javlja napad bubrega, siguran sam da bismo izbegli katastrofu da su reagovali na vreme, priča za Kurir Lazar Milić

Lekari u kruševačkoj bolnici su nas uveravali da je to što se dešava Tamari sasvim normalno kod trudnica, govorili su kako ima napad bubrega, sumnjali su da je krenuo kamen, a ona je umirala od sepse! Siguran sam da bismo izbegli katastrofu da su doktori u Kruševcu reagovali na vreme i da su nam rekli da ne znaju šta je s njom… Izgubili smo mladu i zdravu ženu i lepog dečaka…


Ovim rečima počinje za Kurir svoju ispovest Lazar Milić, suprug Tamare Milić, koja je 1. avgusta u sedmom mesecu trudnoće preminula od sepse u KC Niš. Tamara je prethodno četiri dana bila smeštena na ginekologiji kruševačke bolnice, nakon čega je u životnoj opasnosti i stanju već razvijene sepse prebačena u Niš.

foto: Privatna Arhiva

Tamarin suprug Lazar kaže da ona nije imala nikakvih problema u trudnoći, radovali su se, čekali dečaka, a onda se dogodila tragedija.
– U kruševačku bolnicu je primljena 20. jula, imala je bolove u predelu levog bubrega. Uveravali su nas da to nije ništa i da se kod trudnica često javlja napad bubrega. Odmah tog dana počela je i da povraća, imala je temperaturu i tamo su je držali četiri dana bez ikakvog jasnog odgovora. Sumnjali su da je u pitanju zapaljenje bubrega, pa su mislili da je krenuo i kamen. Tamo je nisu gledali i pazili, išao sam sam da je presvlačim i kupam. Pomagale su joj druge trudnice, čak i kad su tražile pomoć od sestara, one su vikale na njih i govorile “nije tebi ništa, nemoj da se prenemažeš” – priča nam Lazar.


On dodaje da je četvrtog dana insistirao da je pošalju za Beograd, ali je Tamara bila u toliko lošem stanju da ne bi preživela put do Beograda, pa su je transportovali u Niš.
– U KC Niš su nam rekli da je životno ugrožena i da je neizvesno šta će biti, oni sumnjaju da je iz levog bubrega došlo do ulaska bakterija u krv, što je izazvalo sepsu. Još uvek je misterija odakle njoj bakterija u krvi i odakle je krenulo. Kao uzrok smrti navodi se otkazivanje pluća, ali čekamo nalaze obdukcije. Za lekare u Nišu ne mogu da kažem ništa loše, oni su dali sve od sebe i trudili su se maksimalno, ali na kraju nije bilo pomoći – jedva govori Lazar.

foto: Privatna arhiva

On tvrdi da su analize u kruševačkoj bolnici kasno urađene, kao i da je siguran da bi se tragedija izbegla da se ranije reagovalo.
– U jednom momentu u niškoj bolnici Tamarino stanje je krenulo nabolje, ali ono je, nažalost, drastično degradiralo i na kraju smo izgubili i dete i nju. Izgubili smo najmilije, venčali smo se 6. juna, ni dva meseca nismo u braku… Ovo je velika tragedija za celu porodicu, voleo bih da se ovo više nikome ne desi – zaključuje Lazar.
Na pitanja koja smo kruševačkoj bolnici uputili u subotu još uvek nismo dobili odgovor, a ranije je iz Ministarstva zdravlja rečeno da je obaveštena inspekcija.

kurir.rs