Istaknuti umjetnik koji boluje od raka: Odbijam se liječiti na KCUS-u, neću biti Bakirova i Sebijina ovca


Istaknuti umjetnik koji boluje od raka: Odbijam se liječiti na KCUS-u, neću biti Bakirova i Sebijina ovca

Istaknuti književnik iz Sarajeva Dijan Kalač podigao je mnogo bure u javnosti statusom koji je objavio na Facebooku.

On je obavijestio svoje prijatelje i poznanike da u protekla četiri mjeseca vodi svoju, kako je rekao, zadnju bitku protiv raka na desnom plućnom krilu.

dijan kalac

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) bio je predviđen za operaciju, no nakon jučerašnjeg prijema obaviješten je da operaciju mora platiti iako ima zdravstvenu zastitu na osnovu statusa Istaknutig Umjetnika Kantona Sarajevo.

-Nakon razgovora i neugodne dijaloške komunikacije sa ljekarima Torokalne klinike odbio sam da platim i napustio Kliniku… Želim svima Vama poručiti da odbijam biti ovca Sebijinog i Bakirovog Islamističkog stada!!! Neću se operisati i veoma svjesno prihvatam posljedice koje slijede… U narednom periodu koliko kod da mi je ostalo boriću se protiv sistema koji je postavila Sebija Izetbegović… Neograničeno sam tužan jer sam iskreno volio prvog predsjednika neovisne BiH,  ali neću sebi dozvoliti pa makar i otišao na taj navodno bolji svijet da budem robom Bakirove i Sebijine milosti… ”Velikim Bogom Vam se kunem da nikad rob neću biti” – napisao je Kalač na Facebooku.

poruka

Izvor: cazin.net