Kako da se odmah dopadnete budućoj svekrvi


Prijateljstvo sa svekrvom? I to je moguće

Naime, kako piše Cosmopolitan, da biste osvojili simpatije mame svog dečka, potrebno je slijediti pet jednostavnih koraka koji vam ipak ne jamče siguran uspjeh jer stereotipi o svekrvama nisu posve neutemeljeni, prenosi radiosarajevo.ba

Ovih pravila obavezno se pridržavajte već pri prvom susretu s njom, a ne zaboravite ih slijediti i na svakom sljedećem kako biste povećali svoje šanse za prijateljstvo s njegovom mamom:

Nemojte s pojaviti praznih ruku

Ako se njegovoj mami pri upoznavanju donesete neki poklon, sigurno ćete je puno lakše osvojiti nego ako se pojavite praznih ruku. To ne mora biti ništa pretjerano skupo, dovoljna će biti i neka sitnica poput boce vina i bombonjere, a što god da donesete učinak će biti pozitivan. S druge strane, nemojte ni pretjerivati s poklonima jer ćete tako ostaviti dojam da se previše trudite i najbolje je pronaći neku sredinu, piše Index.

Nemojte kasniti

Kašnjenjem ćete na svakoga ostaviti loš dojam, i to definitivno želite izbjeći pri prvom, ali i svakom sljedećem susretu s budućom svekrvom. Njegova mama bi vaše kašnjenje na dogovor mogla protumačiti kao znak nepoštovanja, ali i neodgovornosti i to bi vam itekako moglo otežati ostvarivanje prijateljstva s njom.

Ne pretjerujte s alkoholom

Ako vas njegova mama ponudi čašicom vina ili nekim aperitivom, to ne morate odbiti, no dok ste u njenom društvu radije ostanite na toj jednoj čaši. Čak i ako dobro podnosite alkohol i znate da druga ili treća čaša vina neće negativno utjecati na vaše ponašanje, radije budite umjerene u piću kako ne biste ostavile krivi dojam o sebi.

Pazite na bonton

Sjetite se svih onih pravila ponašanja koje ste naučile i primijenite ih prilikom upoznavanja s njegovom mamom, odnosno roditeljima. Logično je da će tada sva njihova pažnja biti usmjerena prema vama pa pokušajte biti što pristojnije, ali istovremeno i nenametljive te prirodne. Pazite na mljackanje tokom jela, ne govorite punih usta, nemojte se preglasno smijati, persirajte njegovim roditeljima…

Budite na raspolaganju

Ako su vas njegovi roditelji pozvali kod sebe doma, ponudite njegovoj mami pomoć naprimjer pri serviranju jela ili skupljanju prljavog suđa nakon jela. Čak i ako odbije vašu pomoć, zbog dobrih namjera sigurno ćete na nju ostaviti pozitivan dojam.

cazin.net