Krenula prva etapa “Una regate”: 400 raftera u 60 čamaca vozili od Martin Broda do Štrbačkog buka


Krenula prva etapa “Una regate”: 400 raftera u 60 čamaca vozili od Martin Broda do Štrbačkog buka

Jubilarna 45. internacionalna Una regata počela je danas u organizaciji NP „Una“, a na startu prve etape u Martin Brodu pojavilo se oko 400 raftera u 60 čamaca iz svih krajeva BiH i Evrope.

Noć ranije Una regata je svečano otvorena, a rafteri su prespavali u kampu Lučica. Prva etapa vozi se do Štrbačkog buka , a prije toga učesnici Una regate imaju pauzu u Kulen Vakufu gdje će ručati i družiti se sa mještanima. Na Štrbačkom buku u kampu koji je pripremljen za učesnike organiziran je muzičko-zabavni program uz učešće grupe Camino Verde i muzičara Ade Iftića.

8

Sve funkcionira po planu. Kajakaši, ronioci, skiperi , vatrogasci, policajci, Crveni križ, naša logistika, svako radi svoj posao. Manifestacija je uspjela , to mogu već sada reći –kazao je direktro NP “Una“Amarildo Mulić.

Druga najopasnija etapa od Štrbačkog buka do Bihaća vozi se sutra, a očekuje se rekordan broj plovila. Ručak je na Japodskim otocima u Račiću, a doček u centru Bihaća na gradskom mostu i kupalištu Beton. Uveče će učesnike zabavljati zagrebačka grupa „Prljavo kazalište“.

Posljednji dan etape učesnici će veslati u subotu od Bihaća do Bosanske Krupe, a u okviru treće etape biće održana i utrka čamaca sa novčanim nagradama.

 

Izvor: cazin.net