Mirsad Bektić poražen podijeljenom odlukom sudija


BORILAČKI SPORT UFC 247 održan u Hjustonu

Slavio protivnik s Havaja

U Hjustonu je održan UFC-a 247, a u glavnom dijelu programa nastupio je naš Mirsad Bektić. Srebreničanin s kanadskom adresom za protivnika je imao Dena Igea (Dan), nimalo naivnog borca sa Havaja koji je stigao sa četiri pobjede u nizu.

Obojica su uoči meča imali pod dva poraza u karijeri, s tim da je Bektić imao jednu više pobjedu. Slavio je bh. borac u mješovitim borilačkim vještinama 13 puta, prije ulaska u oktagon u Teksasu.

Tijesan poraz bh. borca - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Pred 18.500 gledalaca bh. borac ipak nije uspio popraviti skor. U prvoj rundi koja je bila puna tempa Ige je zadao nekoliko jakih udaraca. Bektić je to izdržao i ušlo se drugu rundu. 

Tih drugih pet minuta Bektić je krenuo agresivno, odmah napravio rušenje i cijelu rundu imao kontrolu u parteru, ali nije uspio završiti borbu. U trećoj rundi Ige je opet bio konkretniji u stojećem stavu, a Bektić u parteru, pa se otišlo do odluke sudija. Sudije su podijeljenom odlukom 2:1 dodijelile pobjedu Igeu.

Treba reći da je ovaj događaj počeo uz odavanje počasti legendarnom Kobiju Brajantu (Kobe Bryant), njegovoj kćerki i ostalim osobama koji su nedavno izgubili život u helikopterskoj nesreći. Nakon minute šutnje, publika je uzvikivala ime bivšeg košarkaša Lejkersa.

avaz.ba