Nitko vam to neće reći, ali ove promjene čekaju vaše tijelo nakon porođaja


DEVET mjeseci koji prethode porođaju ostavit će posljedice na vašem tijelu. 

Svima je jasno da će trudnoća promijeniti vaše tijelo i da će neke posljedice, poput onih par kilograma s kojima se uporno borite, biti trajnije od drugih. No mogli biste se suočiti i s nekim potpuno neočekivanim promjenama o kojima vam nitko nije govorio.

1. Veća stopala

Sveučilište u Iowi u SAD-u pokazala je da se, zbog otpuštanja zglobova tijekom trudnoće i povećanja težine, luk stopala može izravnati pa pojedine žene nakon trudnoće moraju potražiti cipele veće veličine.

2. Okusni pupoljci

Hormonalne promjene koje su se tijekom trudnoće događale u vašem tijelu mogu biti i glavni krivac što ste odjednom razviti ljubav prema namirnicama koje donedavno niste mogli smisliti. Možda prije niste bili fan začinjene hrane, a sada vam je sve bezokusno ako nije opasno začinjeno? Ili odjednom više baš i ne volite čokoladu? Da, za sve ovo možete okriviti trudnoću…

3. Strije

Kod nekih žena strije postaju vidljive tek nakon trudnoće, a čak i ako ste nakon prve trudnoće prošle bez jedne jedine strije, one se mogu pojaviti u idućim trudnoćama. Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Kukovi

Tijekom porođaja vaši zdjelični zglobovi i ligamenti se šire kako bi beba mogla proći kroz porođajni kanal, a kod nekih žena širi kukovi ostaju kao trajni podsjetnik na to.

5. Grudi

One se mijenjaju tijekom, ali i nakon trudnoće i to neovisno o tome dojite li illi ne. Primijetit ćete promjenu u veličini, ali i obliku grudi pa se pojedine žene žale da su im grudi manje elastične nego prije trudnoće, dok druge tvrde da ne primjećuju nikakve promjene.

Također, nakon samog porođaja, kada se vaše grudi krenu jače puniti mlijekom, mogle bi biti izrazito bolne na dodir, ali to će s vremenom proći.

No prije nego što padnete u depresiju, provjerite koje pozitivne promjene čekaju vaše tijelo nakon porođaja.

index.hr