NOVA MISTERIJA BERMUDSKOG TROUGLA: Ostrvo iznenada izronilo iz mora! (VIDEO)


Misterija Bermudskog trougla se nastavlja, a poslednja u nizu bizarnosti jeste ostrvo dugo skoro dva kilometara, koje je smo izronilo iz mora i to u vodama koje okružuju takozvani Đavolji trougao.
Ostrvo u obliku polumeseca počelo je da se pojavljuje još na proleće na Kejp Pointu u Bukstonu u Severnoj Karolini, u vodama koje okružuju Bermudski trougao.
Lokalno stanovništvo ga je nazvalo “ostrvo školjki” zbog velikog broja školjki koje pokrivaju njegovu obalu. Ostrvo je dugo skoro dva kilometara, a široko je 122 metara.
Džanis Regan je rekla da su ona i njen unuk (11) krstili ovo ostrvo i da je na njegovom mesu bila samo mala izbočina za 1. april.
Oni naime nisu jedini koji su istražili njegove obala. Tu su i ribari, skupljački školjki i fotografi, koji neprestano posećuju ostrvo iako to baš i nije preporučljivo.
Dejv Halas, nadzornik nacionale obale Kejp Hateras, koji gleda na Kejp Point, upozorava da ljudi ne bi trebali da
šetaju po ovom ostrvu ili da plivaju oko njega jer su tu struje veoma jake, prenosi The Sun.
Bil Smit, predsednik udruženja Obale Severne Karoline je rekao bi ovo ostrvo moglo da krije više opasnosti.
– Zabrinuti smo zbog ajkula, a posebno zbog davljenja – rekao je on.
Kao što je već napomenuto ovo ostrvo se pojavilo u vodama koje okružuju Bermudski trougao, koji leži u Atlantskom okeanu.
Zauzima površinu od 708.111 kilometara u moru i to je jedan od najtežih puteva za brodove koji prolaze tuda na putu do luka u Americi, Evropi i Karibima.
Bermudski trougao je navodno kriv za nestanak na desetine brodova i aviona u proteklih 100 godina. U proseku, svake godine nestane oko četiri aviona i 20 jahti.
Pogledajte video:

vestinet.rs