Obdukcija otkrila jezive detalje: Porodica ubijena s po nekoliko hitaca, cijelo selo pod istragom


Policija i nadležno tužilaštvo intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti i pronalaženju tragova

Dan nakon otkrića leševa direktor policije MUP-a Srbije, Vladimir Rebić, izjavio je da policija intenzivno radi na otkrivanju počinioca ili počinilaca četvorostrukog ubistva.

U ovom trenutku nismo sigurni ni kada se ubistvo desilo, zato što je to selo zabačeno od glavnih puteva”, rekao je Rebić za RTS.

Prema informacijama medija, Rajina sestra Ljubinka, kao i njena ćerka Dragana prije tri nedjelje su došle u posjetu porodici iz Njemačke u kojoj žive. Inače, kako su mještani ispričali, Raja je važio za prijekog i “ne baš omiljenog čovjeka u mjestu”, ali i sposobnog, pošto je sam odgajao stoku i imao je 20 krava i 40 ovaca.

Prema njegovim riječima, procjena je da su gotovo dva dana prošla od ubistva do trenutka kada ih je u petak slučajni prolaznik pronašao.

Policija i nadležno tužilaštvo intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti i pronalaženju tragova.

“Ja se nadam da ćemo ovo ubistvo brzo riješiti, naša statistika je veoma pozitivna po pitanju rasvetljavanja krivičnih djela ubistava i kreće se više od 95 odsto, tako da vjerujem da ćemo i ovog puta biti na visini zadatka”, rekao je Rebić.

Prema pisanju medija, na mestu zločina nije pronađeno oružje, što ukazuje na to da nije riječ o ubistvu i samoubistvu unutar porodice. Prema nezvaničnim informacijama, ubistva su počinjena pištoljem. Četiri beživotna tijela pronađena su u petak oko 14 časova u mestu zvanom Valja Vratna, kod zloglasnog sela Jabukovac, kod Negotina.

Jabukovac je u opsadnom stanju, dok nadležni saslušavaju sve redom, a pogotovo komšije sa kojima su nastradali bili u svađi.

Pronađena su tijela poljoprivrednika Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić i sestričine Dragane.

Prema nezvaničnim informacijama Raja Kazimirović, čije je tijelo pronađeno na traktoru, ubijen je sa pet metaka. On je upucan četiri puta u grudni koš i trbušnu duplju, a onda mu je brutalni egzekutor ispalio posljednji, peti, hitac u glavu.

Kako Blic saznaje, policija je isključila mogućnost da je porodicu ubio kriminalac kojeg su za ovaj brutalan zločin optuživali mještani.

U selu Jabukovac, inače, dogodilo se najveće masovno ubistvo u Srbiji, 2007. godine, kada je ubijeno devetoro ljudi. Ubica, Nikola Radisavljević tvrdio je da je pod “ženskim vradžbinama”.

Prve žrtve Radosavljevića bili su Velja Đ. (58), njegov sin Dragan (22) i baka Marina K. (76). Od zadobijenih povreda od metka na licu mjesta su preminuli bračni par Branislav (58) i Draginja B. (55), Srđan B. (15), Branislav B. (30), Persida B. (37) i Anika Č. (62).

fokus.ba