Očuh glumicu Fild silovao do 14. godine: Išla sam na abortus


Američka glumica Sali Fild (Sally Field, 71) otvorila je dušu i progovorila o teškom djetinjstvu i mladosti u memoarima ”In Pieces”, koji će ovoga mjeseca biti objavljeni.

U razgovoru s novinarom ‘New York Timesa’, kada je najavljivala svoju knjigu, ispričala je neke detalje

Očuh Džok Mahoni (Jock Mahoney), koji je preminuo u 71. godini, seksualno ju je zlostavljao do njene 14. godine, a sa samo 17 godina imala je abortus. Kako kaže, sve ove godine je šutjela o svim iskustvima koje je prošla, a majci Margaret, koja je preminula u 90. godini od raka, priznala je zlostavljanje.

Mohoni je više puta zvao u sobu kada bi bila sama te je znala šta slijedi.

“>

Sali iza sebe ima dva braka. Sa Stivenom Krejgom (Steven Craig) bila je u braku do 1975. i imaju sinove Elija (46) i Petera (48). Poslije njega bila je nekoliko godina u vezi s preminulim glumcem Bartom Rejnoldsom (Burt Reynolds), međutim, veza je neslavno završila.

Zatim je skoro deset godina bila u braku s producentom Alanom Greismanom (71), s kojim ima sina, reditelja Samuela (30).

Margaret je osam godina bila u braku sa Salinim ocem Ričardom Fildom (Richard Field). Ubrzo nakon razvoda s njim, udala se za glumca Mahonija, koji je poznat po ulozi u filmu ”Tarzan ide u Indiju”. Taj brak se raspao 1968. godine.

Izvor:Avaz.ba