OVO JE KURDSKA SHAKIRA Pripadnici IS-a planiraju da je ubiju jer snima seksi pjesme protiv njih!


Pjevačica Heli Lav je najpopularnija navijačica iračkih Kurda u borbi protiv džihadista Islamske države. A kako bi pokazala da ih se na plaši, snimila je muzički spot na samo tri kilometara od njihove teritorije
Helen Abdula poznatija kao Heli Lav, iračka muzička pop-zvijezda koju smatraju “Kurdskom Šakirom“, u novom spotu bori se protiv Islamske države. Heli Lav je u junu izbacila muzički spot za pjesmu “Revolucija”, a ona kaže da je to “poziv za Kurdistan i sve države na svijetu da se ujedine protiv terorizma i nepravde”.
Ona je u jednom intervjuu izjavila da su joj inspiracija na hiljade kurdskih boraca, pešmerge – vojne snage iračkog Kurdistana, koji se hrabro bore protiv ove terorističke grupe. Upitana kako se ona osećala dok je snimala video na glavnoj liniji fronta, na samo 3 kilometara od ISIS-a u Iraku, 26-godišnjakinja samouvjereno odgovara da se nije plašila.
– Mislim da je ono što radim još važnije. Osjećam da je moj glas, glas za milione ljudi koji su ućutkani, zbog toga mislim da je vrijedno.
Uprkos prijetnjama smrću koje je dobijala, Heli je ostala jaka govoreći “da nema razloga da se plaši”.
55df2f13-0240-423c-aae8-0d5b0a0a0a64-cf9gqmlwoaao6aw
To znači da je poruka “Revolucije” moćna kao i njihovo oružje… Moje oružje je muzika – dodala je kurdska Šakira.
Ona je također tražila pomoć od američkog predsednika Baraka Obame i istakla da Iračanima treba još oružja.
– Ako daju pešmergama oružje, možemo da uništimo neprijatelja. Ipak i sad, iako vojska nema jako oružje, ona pobjeđuje – rekla je Heli.
Heli kaže da je spot snimila blizu linije fronta sa džihadistima zato što je htjela da nešto da pešmergama, jer smatra da je ona dio njih.
– Nosim pešmerga odjeću u spotu u znak podrške borcima – rekla je Heli.
Na početku spota ona nosi papir sa natpisom “stop nasilju”, dok u jednom kadru igra pored automobila na kojem je sprejom napisano “kraj ratu”. Na YouTubeu je spot pogledalo preko 2 miliona ljudi.
Njena porodica je pobjegla od vladavine Sadama Huseina i većinu svog odrastanja je provela u Finskoj, a kada je napunila 18 godina, otišla je u Los Anđeles kako bi ostvarila muzičku karijeru.
Pogledajte muzički spot u kojem se Heli bori protiv ISIS-a:

(avaz)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.