PENETRACIJA JE OTEŽANA I BOLNA? Zbog ovog rijetkog stanja seks postaje noćna mora – ali ima lijeka!


Neke žene imaju kraći vaginalni kanal jer u njemu postoji sloj tkiva koji blokira prolaz

Kad je riječ o ženskim genitalijama, mnogo je toga što ni zanstvenici još nisu otkrili. Zasigurno ste čuli za izraz “depresivna vagina”, a sada je dokazano i da neke žene pate od poremećaja poznatog pod nazivom “slijepa vagina”.

Ne, ovo ne znači da vaš spolni organ ima problem s vidom, već je stvar mnogo ozbiljnija. Naime, neke žene imaju kraći vaginalni kanal jer u njemu postoji sloj tkiva koji blokira prolaz. To je stanje s kojim se rađate i događa se kada se reproduktivni sustav bebe ne razvija pravilno u maternici.

ZBOG RIJETKOG STANJA NE MOŽE SE SEKSATI: ‘Vagina mi se zatvori čim nešto probate staviti u nju’

Dubina vagine samo dva centimetra

Ovo izrazito rijetko stanje otkriveno je nakon provedenoga istraživanja, čiji su rezultati objavljeni u British Medical Journalu. Sumnje su se pojavile nakon što se 20-godišnja žena iz Pakistana požalila da ima poteškoće s penetracijom prilikom spolnoga odnosa sa svojim suprugom.

Liječničke su pretrage pokazale da je njezina vagina duboka svega dva centimetra te joj je dijagnosticirana “slijepa vagina”. Žena je podvrgnuta operaciji kojom su joj kirurški spojena dva dijela vagine na način da se prerezao “zid” tkiva koji je blokirao prolaz.

VAGINA U SVIM VARIJANTAMA: Kako doista izgleda i što je normalno? Ove ilustracije će vam srušiti predrasude

TULIPAN, ZAVJESA ILI POTKOVA: Kojeg je tipa vaša vagina i koji je ustvari najčešći? Mogli biste se iznenaditi

Poslije je rodila zdravu bebu

Poslije zahvata je pacijentica u vagini nosila kalup umotan u kondom, kako bi se spriječilo sužavanje vaginalnog kanala tijekom procesa zacjeljivanja. Kalup su joj uklonili tri tjedna poslije. Četiri se mjeseca morala suzdržavati od seksa, a nakon toga je konačno mogla imati bezbolne odnose sa suprugom.

Sedam mjeseci poslije, spomenuta je žena ostala trudna te je carskim rezom rodila zdravoga dječaka, javlja britanski Mirror.

net.hr