Pet prirodnih tajni ljepote


Zaboravite na pudere i druge hemijske preparate koji vašoj koži donose veću štetu nego korist. Postignite lijep i zdrav izgled na sasvim jednostavan i prirodan način!

Koristeći ovih 5 prirodnih tajni ljepote, ne samo da ćete izgledati ljepše, osjećati se bolje, nego će vaša koža (i kosa) biti zdravija nego ikada, i to sve u vrlo kratkom vremenskom periodu!

1. Krema za lice na bazi čurekota

Čurekot je spomenut u hadisu kao „lijek za sve osim smrti“, a medicinska istraživanja su nedavno potvrdila da čurekot sadrži preko 100 hranljivih vitamina, minerala i sastojaka koji pozitivno utječu na zdravlje. Na našem tržištu rasprostranjeno je čurekotovo ulje, te ga dosta ljudi konzumira za jačanje imuniteta i liječenje šećera, pritiska, masnoća u krvi.Međutim, kako se čurekot pokazao izvrstan i za njegu kože, odnedavno na tržištu se pojavila krema za lice od čurekota. Veoma učinkovita, za samo 60 minuta prvi znaci su vidljivi, a već nakon 2-3 sedmice možete očekivati ispeglane bore, uklonjene akne i rupice (kratere) na koži, uklonjeno crvenilo, a koža postaje dosta mekša i zategnuta, te je zbog ovog mnogi nazivaju i krema za podmlađivanje:

2.Sapun od čurekota

Dok je krema namjenjena prvenstveno za lice, sapun od čurekota čisti i njeguje cijelo tijelo.

3. Arganovo ulje – marokanska tajna ljepote

Arganovo ulje dobija se cijeđenjem orašćića, a marokanke ga već stoljećima koriste u svojim ritualima uljepšavanja.  Veoma skupocjeno, te bogato vitaminima C i E, može da učini čuda za kožu, ten, kosu i nokte.

4. Surma

Surma ne samo da uljepšava oči kao što to čini i obična maskara, već također štiti iste od raznih čestica i poboljšava vid, kako je preneseno u hadisu Poslanika Muhammeda, s.a.w.s

5.Maslinovo ulje za kosu i kana:

Maslinovo ulje obogaćeno bademom, učvrščuje korjene, te daje kosi sjaj i spriječava opadanje. Kana je prirodna farba za kosu koja ne šteti kosi kao što to čine mnoge farbe na tržištu.

cazin.net