Potvrđena optužnica protiv Dragana Mektića


mektić

Tužiteljstvo BiH priopćilo je da je projekt u vrijednosti od 198.454,51 EUR, kojeg je financirala Delegacija Europske unije u BiH, realiziran od 2015. do 2017. godine. – Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/vijesti/politika/potvrdena-optuznica-protiv-dragana-mektica/300865

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 17. soječnja optužnicu u predmetu Dragan Mektić i druge koja optužene tereti da su počinili krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti. Uz Mektića, u svojstvu ministra sigurnosti BiH, optuženi su Igor Golijanin u svojstvu šefa ureda ministra, Samir Agić te Edin Garaplija u svojstvu odgovornog lica i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija – INZA.

U optužnici se navodi da su optuženi u okviru realizacije ”Projekta prekogranične suradnje u oblasti vatrogastva između Bosne i Hercegovine i Republike Crne Gore” kao odgovorne osobe u Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine i odgovorna osoba u pravnom licu Institut za zaštitu od požara i eksplozija – INZA d.o.o. Sarajevo, iskoristili svoj službeni položaj i ovlaštenja i time pribavili korist sebi i drugome, nanijeli štetu i teže povrijedili prava drugoga, svatko od njih u okviru svojih ovlaštenja. Tužiteljstvo BiH priopćilo je da je projekt u vrijednosti od 198.454,51 EUR, kojeg je financirala Delegacija Europske unije u BiH, realiziran od 2015. do 2017. godine. 

cazin.net