Radnici ”Fiata” štrajkuju zbog Ronalda


Radnici italijanskog proizvođača automobila ”Fiat” najavili su štrajk zbog transfera Kristijana Ronalda (Cristiano) u Juventus.

Naime, vjeruje se da će kompanija ”Exor”, koja je vlasnik ”Fiata” i ”Ferrarija”, platiti dio Ronaldovog transfera, a sindikat radnika ”Unione Sindacale di Base” ogorčen je odnosom kompanije prema radnicima, javlja Football Italia.

  • Nedopustivo je da radnici nastavljaju ekonomski ispaštati, a kompanija troši milione eura na dovođenje igrača. Rečeno nam je da su vremena teška, ali dok mi stežemo kaiševe, kompanija odluči uložiti tolike novce u jednog čovjeka – saopćili su radnici i upitali je li pošteno da jedna osoba zarađuje milione dok hiljade porodica teško izdrže do polovine mjeseca.

U saopćenju radnika se dodaje da su ”Fiatovi” radnici generacijama gradili kompaniju, a da su zauzvrat dobili živote pune bijede te da bi kompanija trebala uložiti novac u nove modele automobila koji bi osigurali budućnost hiljadama ljudi.

Zbog svega navedenog, sindikalisti ”Unione Sindacale di Base” koji rade u fabrici FCA Melfi najavili su štrajk od 15. do 17. jula.

 

Izvor:Avaz.ba