Šokantni komentari Hamdije Lipovače na Twitteru


Ovo su riječi Hamdije Lipovače koje je napisao na Twitteru kao odgovor na pitanje jednog korisnika ove društvene mreže „da li je još uvijek u zatvoru“. Šokantni komentar je ubrzo izbrisan, ali, naravno, “print screenu” se ne može pobjeći:

lipovacatwitt

Prošle sedmice su se i predstavnici Naše stranke i Demokratske fronte “zakačili” na Twitteru, ali njihova rasprava bila je daleko od prostačkog komentara koji je uputio Hamdija Lipovača, SDP-ovac koji je godinama bio prvi čovjek Unsko-sanskog kantona. Potom su se raspravljali Lipovača (SDP), Emir Suljagić (DF) i Danis Tanović (nekad NS) o tome gdje je ko bio u julu 1995.

emir

Danis Tanović je na ovaj komentar Suljagiću poručio da ide na psihijatriju, a onda mu je poručio i da je budala i bitanga. I ova rasprava je ubrzo nestala s Twittera…

Naši političari morali bi shvatiti da je svako obraćanje na Facebooku i Twitteru jednako obraćanju za političkom govornicom. Sve je javno i sve se prati. Zadržati dostojanstvo trebalo bi biti imperativ mada ovo ponašanje na društvenim mrežama jasno oslikava u kakvom političkom okruženju živimo.

(rokaj.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.