Srbijanska policija zaplijenila rekordnih 1,4 tone marihuane


U kamionu novosadskih registarskih oznaka, domaćeg prijevoznika, otkriveno je 25 crnih putnih torbi u kojima su u samoljepljivoj foliji bila 704 paketa marihuane

Policija Srbije i pripadnici Sigurnosno-informativne agencije (BIA) spriječili su kod graničnog prijelaza Gradina krijumčarenje 1,4 tone marihuane, što je dosad najveća količina droge zaplijenjene na nekom od graničnih prijelaza, priopćio je srbijanski MUP.

Akcija je uspješno okončana zahvaljujući saradnji policije, Uprave carina i BIA-e, a droga je otkrivena u takozvanoj dubinskoj kontroli.

Carinski službenici Odjela za suzbijanje krijumčarenja – Odsjek Niš u dubinskoj kontroli na oko 100 metara od graničnog prijelaza Gradina s Bugarskom, na parkingu motela “King”, započeli su kontrolu dva kamiona s poluprikolicama domaćih registarskih oznaka.

25 torbi

Carinici su ih uočili i pregledali mimo graničnog prijelaza, a tokom kontrole primijećeno je da su prikolice pregrađene i da se u duploj pregradi s njihove prednje strane nalaze torbe pune marihuane, naveo je MUP.

Kontrola je nastavljena po nalogu višeg javnog tužioca iz Pirota u specijalnom objektu za kontrolu kamiona u carinskoj ispostavi Terminal – Gradina, a pripadnici Službe za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK) potvrdili su sumnju carinika da se u kamionima krije droga.

U kamionu novosadskih registarskih oznaka, domaćeg prijevoznika, otkriveno je 25 crnih putnih torbi u kojima su u samoljepljivoj foliji bila 704 paketa marihuane, ukupne težine 804,85 kilograma.

U priopćenju je navedeno da još nije okončana kontrola drugog kamiona, ali se procjenjuje da je riječ o teretu od oko 600 kilograma marihuane, piše Index.

Policija je najavila dodatno priopćenje kad akcija bude dovršena s obzirom na to da je, kako naglašava MUP, riječ o rekordnoj zaplijeni droge.

cazin.net