Sve što niste znali o Angeli Merkel: Najmoćnija žena današnjice živi u iznajmljenom stanu, sama kupuje namirnice i kuva svom mužu, obožava muške svlačionice!


Ovo do sada niste znali o Angeli Merkel:

1. Njeno devojačko ime je Angela Kasner, dok je prezime Kasner “uzela” od prvog muža.

2. Nemci je iz milja zovu Mama.

3. Dok je studirala, Markelova je radila kao barmen na studentskim disko žurkama.

4. Diplomirala je fiziku, a doktorirala kvantnu hemiju. Neki kažu da je uspeh postigla zato što problemu pristupa iz naučnog, analitičkog ugla.

5. Nakon što se razvela od svog prvog muža, živela je u ilegalnom stanu u blizini železničke stanice. Na njen trideseti rođendan, otac joj dolazi u posetu i razočarano joj govori: “Nisi baš daleko dogurala!”

6. U noći kada je pao Berlinski zid, novembra 1989. godine, Angela Merkel imala je 35 godina. Da bi proslavila taj veliki događaj, otišla je u saunu, kasnije malo prošetala i popila jedno pivo. Brzo se vratila kući kako bi se odmorila jer sutra je bio radni dan. Svi ostali u Nemačkoj bili su ekstazi koja je trajala do jutra.

Zašto Melanija više od decenije nije kročila u rodnu Sevnicu: Tajna prve dame Amerike! (FOTO)

7. Njen suprug, Joakim Zauer je profesor na berlinskom univerzitetu. Ne voli publicitet pa se čak nije ni pojavio na Merkelovoj inauguraciji 2005. godine. Voli operu i šetnju, a vozi se jeftinim avio letovima čak i onda kada mu je dozvoljeno da putuje sa Angelom zvaničnim avionima. Zbog njegovog interesovanja za operu, a nedostatka istog  za javnost, Nemci ga zovu “Fantom iz opere”.

8. Merkelova je  dobra kuvarica. Obožava da pravi kolače od šljiva i često je viđena kako kupuje namirnice u supermarketu. Ima običaj da svako jutro svome mužu spremi doručak.

9. Priča se da živi u iznajmljenom stanu sa svojim mužem, profesorom kvantne fizike i da obožava da kuva čorbu od krompira.

22 neobična detalja u ljubavi Ivanke Tramp i Džereda Kušnera: Jednom su raskinuli, a krivac je njegova majka! (FOTO)

10. Još 1995. godine je ujeo pas i tada je razvila jak strah prema ovim životinjama. Priča se kako je Putin prilikom Merkelovih službenih poseta često upoznavao sa svojim kućnim ljubimcima, psima.

11. Merkelova obožava fudbal i često ulazi u muške svlačionice kako bi im čestitala pobedu. Priča se kako je prilikom jedne takve iznenadne posete, slučajno videla golog Bastijana Švajnštajgera (muža Ane Ivanović).

12. Poslednjih meseci je primećeno izrazito loše zdravstveno stanje Angele Merkel. Prilikom službenih poseta, kancelarku je obuzela drhtavica koja je bila vidljiva i koja je poprilično trajala. Nemci sumnjaju ili da Angela ima rane znake Alchajmera ili da je u pitanju alkoholizam. 

13. Sutra će proslaviti svoj 65. rođendan.

kurir.rs