Tunis bolji od Čilea, Island zgazio Bahrein, Mađarska sigurna protiv Angole


Utakmice Svjetskog prvenstva u rukometu

Reprezentacija Tunisa je nakon dva poraza u prve dvije utakmice Svjetskog prvenstva, danas je upisala pobjedu protiv Čilea.

Tunis je tokom cijelog susreta kontrolisao igru, te njihova pobjeda niti u jednom trenutku nije došla u pitanje. Konačan rezultat bio je 36:30 u korist Tunisa. Najefikasniji u reprezentaciji Tunisa bili su Sanai i Soussi sa po sedam postignutih golova, dok je u Čielu Feuchtmann bio najefikasniji također sa sedam postignutih golova.

Nakon što su upisali poraze od Hrvatske i Španije, reprezentacija Islanda danas je upisala prvu pobjedu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Bolji su Islanđani bili od reprezentacije Bahreina. Pobjeda Islanđana bila je rutinska što oslikava i konačan rezultat utakmice, koji je glasio 36:18. Najefikasniji u reprezentaciji Islanda bio je Gunnarsson koji je postigao šest golova, dok je u Bahreinu Merza sa pet postignutih golova.

Mađarska je nakon pobjede nad Angolom danas savladala reprezentaciju Katara. Već na samom otvaranju utakmice Mađarska je napravila seriju od 3:0, te je svoje vodstvo održavala do kraja susreta. Katar nije imao snage da se rezultatski vrati u utakmicu, a prednost Mađarske je čak i rasla. Konačan rezultat glasio je 32:26. U reprezentaciji Mađarske, sa pet postignutih pogodaka, najefikasniji je bio Lekai, dok su u Kataru, također sa pet postignutih golova, najefikasniji bili Carol Marzo i Sinen.

sportsport.ba