U Nju Džersiju ubijeni policajac i tri civila


Tokom istrage o ubistvu dogodio se napad

U pucnjavi u Nju Džersiju ubijeni su policajac, tri civila, kao i dvojica osumnjičenih.

Sve je počelo kada je policija istraživala ubistvo. Policajac je prišao dvojici osumnjičenih, a jedan od njih ga je upucao u glavu, usljed čega je preminuo u bolnici. 

Snažne policijske snage blokirale su područje oko trgovine kod rijeke Hadson. 

U razmjeni vatre između policijskih snaga i osumnjičenih ispaljene su na stotine metaka. Ubijen je policijski detektiv u pokušaju hapšenja osumnjičenih, koji su potom pobjegli u obližnju trgovinu. 

U ukradenom kombiju došli su do trgovine, gdje su se nalazili puna tri sata, zajedno s taocima. Napadači su potom ubili tri civila.

Police officers took cover from gunfire on Tuesday afternoon as they responded to reports of an active shooter in Jersey City, N.J.

Dvojica osumnjičenika su se zabarikadirala u trgovinu namirnicama. Nedugo potom počela je izmjena pucnjave s policijom koja je trajala oko sat.

Lokalni mediji navode da se pucnjava dogodila kod trgovine “JC Kosher”, ali policija zasad tvrdi da nema dokaza da je riječ o zločinu iz mržnje ili terorističkom napadu. 

Osumnjičeni i troje ljudi koji su se zatekli u trgovini na kraju akcije pronađeni su mrtvi. Dužnosnici su izjavili kako je ubijeni policajac otac petero djece.

Mediji prenose da su napadači bili dileri drogom. Također, i vlasti su potvrdile da se ne radi o terorističkom napadu.

Naše misli i molitve su s muškarcima i ženama iz policije Džersija, posebno s onima koji su ranjeni u ovom okršaju. Isto tako, uz stanovnike smo i učenike koji su trenutno zaključani u školama – saopćile su vlasti.  

Prema dosadašnjim informacijama niko nije priveden, a na terenu se nalaze brojni i policajci. Prema dosadašnjim informacijama, niko nije uhapšen.  

Tokom pucnjave bilo je zatvoreno više cesta i 12 škola.

cazin.net