UŽAS U UDINAMA: Albanac nožem na ulici jurio mlade 16-godišnje košarkaše Srbije!


Pravi horor doživeli su košarkaši kadetske reprezentacije Srbije u Udinama pošto ih je jedan Albanac nožem jurio na ulici.

Albanski navijač je prišao srpskim košarkašima povicima “Kosovo je Albanija”, a zatim je izvadio nož i počeo da ih juri u jednoj sporednoj ulici. Košarkaši su uspeli da pobegnu.

Niko od košarkaša nije povređen, a policija trenutno u hotelu uzima izjave.

foto: Saša Pavlić

Potpredsednik KSS Igor Rakočević, koji je sa kadetskom reprezentacijom u Italiji, do detalja je za Kurir ispričao šta se danas dogodilo.

“Naša deca su posle napornog rada dobila slobodno da prošetaju gradom. Mi smo ekipa, tako da su svi igrači zajedno izašli napolje, naravno, u majicama naše reprezentacije. Jedan Albanac na biciklu ih je spazio i počeo da provocira govoreći kako Kosovo nije Srbija, već da je Kosovo Albanija. Pratio ih je i vređao, a s obzirom na to da su naša deca sportski potkovana i lepo vaspitana, nastavila su svojim putem”, u dahu je pričao Rakočević, a onda došao do najdramatičnijeg dela priče.

“Kada su zašli u neke manje ulice, Albanac je sišao sa bicikla, izvadio nož i krenuo na decu! Srećom, oni su sportisti, pa su uspeli da pobegnu u hotel”.

Rakočević se posebno zahvalio gradonačelniku Udina.

“Gradonačelnik je odmah reagovao, poslao karabinjere i inspektore u hotel, zbog čega smo mu zahvalni”.

Potpredsednik KSS je najavio da će naša delegacija u Italiji tražiti dodatno obezbeđenje.

“Ne mogu ni da zamislim pod kakvim će pritiskom deca biti kada sutra budu igrala protiv Turske”.

Rakočević nije mogao, čak ni u ovako ozbiljnoj situaciji, da se ne osvrne na jučerašnje događaje na terenu, kada je Srbija poražena od Španije u poslednjoj sekundi zahvaljujući dosuđenoj tehničkoj greški.

“Ne znam šta nam je teže palo, da li ovaj današnji incident ili jučerašnja pljačka na utakmici”, zaključio je Igor Rakočević.

kurir.rs